Ons Fair Trade Label

We zijn behoorlijk trots op ons Fair Trade label. Het biedt onze theeboeren en hun omgeving een gezonde toekomst. Het Fair Trade systeem zorgt ervoor dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun thee, en dat de thee verantwoord verbouwd wordt. Samen met onze boeren streven we ernaar de omstandigheden voor iedereen te verbeteren, zodat ook de plukkers, sorteerders en inpakkers en hun families het beter krijgen.

De hele gemeenschap profiteert van het Fair Trade systeem. Wij betalen namelijk niet alleen een eerlijke prijs voor de thee, maar ook een Fair Trade bonus. Met die bonus kunnen de boeren investeringen doen in hun bedrijf of in lokale projecten zoals nieuwe wegen, scholen of medische voorzieningen.
Daar gaat je thee toch een beetje beter van smaken als je het ons vraagt.


Ons Fair Trade principe
in de praktijk


Fair Trade Logo

Over het Fair Trade label

De Fair Trade Foundation is een onafhankelijke non-profit organisatie. Ze ziet erop toe dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Fair Trade werkt samen met bedrijven, boeren en consumenten over de hele wereld. Er zijn al meer dan vierduizend Fair Trade producten gelanceerd.

De basis van de samenwerking tussen boeren en bedrijven is een eerlijke prijs, een prijs die op zijn minst kostendekkend is. Een Fair Trade Partnership Plan zorgt er daarnaast voor dat bedrijven en boeren een stabiele en opbouwende overeenkomst aangaan. Alle boeren – mannen én vrouwen – krijgen een democratische stem in de samenwerking. Naast een eerlijke prijs, ontvangen de boeren een Fair Trade bonus, bestemd om te investeren in het bedrijf of in de lokale gemeenschap.

Fair Trade Photos Farm

waarom Fair Trade

Waarom Fair Trade kiezen?

Wereldhandel is niet fair. Kleine boeren in ontwikkelingslanden staan snel buiten spel. Slechte onderhandelingsposities, stijgende brandstof- en voedselprijzen, een steeds minder voorspelbaar klimaat, onzekere oogsten en schommelende prijzen maken het niet gemakkelijk voor ze.

Fair Trade komt voor deze boeren op. Als je Fair Trade producten kiest, weet je in ieder geval zeker dat deze boeren een eerlijke, stabiele prijs krijgen en op een positieve manier aan hun bedrijf, hun toekomst en de toekomst van hun werknemers werken.

Meer informatie vind je op www.maxhavelaar.nl

Fair Trade Photos Leaves