Thee is na water het populairste drankje ter wereld – elke seconde worden er 70.000 kopjes gedronken! Maar nog steeds is het moeilijk voor thee arbeiders om een ‘Fair’ deal te krijgen. Daarom zijn we er trots op ’s werelds grootste Fairtrade theemerk te zijn!
In 1994 werd Clipper het eerste Fairtrade theebedrijf van het Verenigd Koninkrijk. Nu, 25 jaar later, is Clipper ’s werelds grootste Fairtrade theemerk. Door Clipper Fairtrade thee te kopen hebben jullie ons de afgelopen 25 jaar geholpen aan meer dan 4,5 miljoen euro aan Fairtrade premies.
Fairtrade betekent betere prijzen voor producenten, goede werkcondities, lokale duurzaamheid en eerlijke handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. We werken dan ook alleen met theeproducenten die zich inzetten voor het welzijn van werknemers en hun families. Samen met Fairtrade ondersteunen we thee producenten en de omliggende communities door een eerlijke prijs te betalen voor de thee.
Fairtrade ondersteunt de rechten van werknemers en zorgt ervoor dat boeren een eerlijk loon ontvangen. Door onze thee op Fairtrade-voorwaarden in te kopen en de Fairtrade Minimum-prijs te betalen, betalen we een Fairtrade-premie. Dit is een extra bedrag dat boeren en werknemers kunnen investeren in projecten, die zij zelf mogen kiezen, om de standaarden op het gebied van onderwijs, gezondheid en huisvesting te helpen verbeteren.
Door Fairtrade kunnen ze hun werkomstandigheden verbeteren en leren ze hoe ze het best hun land kunnen bewerken. Verder zorgt Fairtrade ervoor dat hun kinderen te eten krijgen en naar school kunnen gaan.
Gemeenschappen kunnen investeren in schoon water en klinieken, waardoor de gezondheid en het welzijn van iedereen wordt verbeterd. Dus hoe je je kopje thee ook drinkt, zorg ervoor dat het Fairtrade is.
De Fair Trade Foundation is een onafhankelijke non-profit organisatie. Ze ziet erop toe dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Fair Trade werkt samen met bedrijven, boeren en consumenten over de hele wereld. Op deze manier kunnen de boeren hun bedrijf verder ontwikkelen en zich een weg banen uit de armoede.
Wereldhandel is niet fair. Kleine boeren in ontwikkelingslanden staan snel buiten spel. Slechte onderhandelingsposities, stijgende brandstof- en voedselprijzen, een steeds minder voorspelbaar klimaat, onzekere oogsten en schommelende prijzen maken het niet gemakkelijk voor ze. Fair Trade komt voor deze boeren op. Als je Fair Trade producten kiest, weet je in ieder geval zeker dat deze boeren een eerlijke, stabiele prijs krijgen en op een positieve manier aan hun bedrijf, hun toekomst en de toekomst van hun werknemers werken. Meer informatie vind je op www.maxhavelaar.nl.
Door het bieden van transparantie over de herkomst van onze thee, geloven wij dat we een duurzamere supply chain helpen ontwikkelen. Op deze manier empoweren we alle belanghebbenden in de thee-industrie: van producten tot werknemers en maatschappelijke groepen.
Thee is een zeer arbeidsintensief product om te maken. Werknemers hebben taken zoals plukken, wieden, snoeien en composteren, maar moeten ook werken in de fabrieken. Meer dan 80% van de theeplukkers in Assam zijn vrouwen.
We weten dat dit een grote uitdaging is, maar door deze informatie te delen hopen we te laten zien hoe belangrijk het voor ons is om alleen met vooruitstrevende theeplantages te werken. Theeplantages die ernaar streven om het leven van hun werknemers & families te verbeteren.